Повече от 170 жители на община Генерал Тошево получиха пакети с хранителни продукти

Повече от 170 жители на община Генерал Тошево получиха пакети с хранителни продукти
Продукти от първа необходимост, осигурени от Български червен кръст – Добрич, бяха раздадени от служители на Общинска администрация в навечерието на Великденските празници.

Първият транш с продукти бе насочен към 91 лица – такива над 65 години и потребители на проект „Патронажна грижа“.  Хранителните пакети, включваха брашно, олио, ориз, консерви и дълготрайни продукти, чието закупуване се осигурява ежегодно от  Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Кампанията по осигуряването и предоставянето на пакетите се реализира в партньорство между Агенцията за социално подпомагане, Българския червен кръст и Община Генерал Тошево.


Втората акция, която стартира днес, е насочена към 83 жители на община Генерал Тошево. Те ще получат отново продукти от първа необходимост, закупени от Асоциацията на зърнопроизводителите и предоставени чрез Български червен кръст на община Генерал Тошево. Лицата, които ще се възползват от хранителните пакети са хора от уязвими групи – самотно живеещи възрастни, многодетни семейства, инвалиди и трайно безработни.


По време на кампанията за раздаване на храни, бяха предоставени и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+