Общинските съветници от МК ГЕРБ (СДС) дариха защитни облекла на Инфекциозното отделение в МБАЛ - Добрич

100 защитни гащеризона, закупени със средства на общинските съветници от групата на ГЕРБ (СДС), беше връчено днес на завеждащия Инфекциозно отделение в МБАЛ-Добрич д-р Венета Йовева.

Общинските съветници от МК ГЕРБ (СДС) дариха защитни облекла на Инфекциозното отделение в МБАЛ - Добрич

То беше връчено от общинските съветници Зорница Михайлова, която е и организационен секретар на ГЕРБ-Добрич, и д-р Ивайло Петев.



От началото на извънредното положение  групата на МК ГЕРБ (СДС) в ОбС е решила да заделят една трета от възнагражденията си като общински съветници и да ги насочват за дейности, свързани с борбата с Covid-19. Някои от съветниците са дарили целите си възнаграждения, а други са участвали с много по-големи суми. Набраните до момента средства са близо 40 000 лева.

Дарението, връчено днес, е за нуждите на Отделението по инфекциозни болести. Има подписан договор за закупуването на апарат за дихателна вентилация на стойност 37 000 лева. Очаква се той да бъде доставен в края на месеца и ще бъде дарен на МБАЛ-Добрич. През следващата седмица ще бъдат изработени и доставени за ОАРИЛ 10 инфузионни стойки, обясни Зорница Михайлова. 

Д-р Йовева благодари от свое име и от името на екипа на отделението за направеното дарение. Добави, че лични предпазни средства са получили от народния представител от ГЕРБ Даниела Димитрова. Общински съветници са подпомогнали лечебното заведение и чрез други инициативи. 

„Нашата цел е не само добре да обслужваме пациентите, но за тях да се грижи здрав персонал. Което става с лични предпазни средства. Затова толкова държим на тях, за да можем ние да бъдем в добра кондиция. Да не мислим и да не се страхуваме от контакта с болните и да можем добре да ги лекуваме, да контактуваме с тях. И да им осигурим всичко, от което се нуждаят“, сподели д-р Йовева. И изрази надежда пациентите в отделението да са по-малко. 

Инфекционистът подчерта, предприетите в област Добрич противоепидемични мерки са много добри. „Възхитена съм от работата на лекари и всички служители в Регионалната здравна инспекция. Защото установяването на болен с Covid-19 означава много работа за всички служители на РЗИ. В нашата област нещата са организирани много добре. Имаше оперативни щабове, предварително бяха изготвени алгоритми, включително и специално за болницата в Добрич“, подчерта началникът на отделението, където днес има само един пациент с Covid-19.