Иван Лазаров: Записах се в "Гласът на България", за да покажа, че у нас продължава да се пише стойностна българска музика

Още на първото си участие в шоуто „Гласът на България” добричлията Иван Лазаров вдигна на крака публиката и накара и четиримата треньори да се обърнат. Той изпълни хитовата песен "Заедно" на Графа, и успя да си спечели допълнително 13-о място в неговия отбор. Седмица по-късно талантливият музикант се пребори на вокалните двубои и продължи в шоуто.

Иван Лазаров: Записах се в "Гласът на България", за да покажа, че у нас продължава да се пише стойностна българска музика



Иван Лазаров е познат на добричката публика като фронтмен на групата Le'Push

Кога и как се зароди любовта Ви към музиката?

Любовта ми към музиката се зароди още детската градина. Много важна роля имаха моите учители, които казваха, че с това трябва да се занимавам. Родителите ми бяха решени да се вслушат в тях и така се влюбих в музиката!

Откъде тръгна музикалната Ви кариера?

За изненада на всеки, моят път в музикалната кариера тръгна не от уроците по пеене, а от уроците по гъдулка. След дълги разговори с моите родители, решихме да се запиша на уроци по пеене. Така в 8-ми клас се преместих в класа по поп и джаз пеене при Милена Пеева в СОУ Св. Климент Охридски.


Трио от Добрич се събра в Пловдив

Вие сте познат в Добрич като фронтмен на бандата LеPush, разкажете малко повече за нея?

Историята е доста изненадваща, може би, защото Пловдив се оказа градът, който ще ни събере. Бандата се сформира през 2017 година, в нея участваме аз, Момчил Атанасов (китара) от Генерал Тошево и Ясен Димитров (перкусии) от Добрич. Истински добруджански деца! Минахме пред много трудности, три различни характера в музикално естество, но времето ни показа, че вървим в правилна посока. 

Като всяка нова банда започнахме с кавъри, пречупени през нашия поглед и стил, но с времето заменихме кавърите с авторска музика. Вече издадохме първия си албум - казва се "Неозаглавен". Съдържа 10 авторски парчета и 2 народни песни. Искаме да се развиваме тук и да покажем, че има и друга, по-различна българска музика. В процес сме на създаване на втори албум, който се надяваме да си има истинско име.


Иван Лазаров от Добрич вдигна публиката на крака в "Гласът на България"

Как решихте да участвате в шоуто „Гласът на България”?

Реших да се запиша в „Гласът на България” след като завърших музикалното си образование и си казах, че сега е моментът да покажа какво съм научил и да покажа, че в България продължава да се пише стойностна българска музика.

Как избрахте парчето, с което се представихте?

Още като излезе, това парче ме грабна неговия силен, изпълнен с много вяра текст. Реших, че ще е хубаво да изпея българска песен, защото и ние си имаме хубава музика. Мисля, че това беше правилният избор. 

Как се почувствахте като се обърнаха всички треньори и публиката стана на крака по време на Вашето първо изпълнение в шоуто?

Все още не мога да намеря точните думи, за да изразя какво изпитах и какво беше чувството да видя цялата зала на крака и треньорите включително. Знам, че това беше момент, който няма да забравя.


Добричлията Иван Лазаров продължава в "Гласът на България"

Вие спечелихте и дуетните битки, как се почувствахте когато Графа каза точно Вашето име?

В момента на изричането на моето име бях в лек шок, в същото време се развълнувах, че ще имам възможността да продължа и да покажа на себе си до къде мога да стигна. 

Какво ще кажете за своя опонент?

Мога да кажа, че ще се радвам, ако и двамата покажем на какво сме способни и се засечем отново на тази невероятна сцена. Както казах - той е гигант в рока.

Какво предстои от тук нататък?

Предстоят още много хубави моменти с любими хора, записване на втори албум на група Le'Push и надявам се – все по-големи сцени!