Строителният бранш иска отмяна на забраната за строителство от 14.00 до 16.00 часа

Строителите настояват икономиката да заработи отново

Строителният бранш иска отмяна на забраната за строителство от 14.00 до 16.00 часа

Строителният бранш настоя правителството да отмени забраната, с която не се разрешава да се работи между 14.00 и 16.00 ч. Това стана по време на извънреден брифинг на сектора в МС. Те искат ясни параметри на допустимите децибели шум.



„Преди месец се обърнахме към обществото да не се спира строителството у нас и бяхме чути. Сега дойдохме с друг апел. Строителството е един от най-важните фактори, който задвижва цялата икономика. Това е мислене и на европейските колеги. Вчера проведохме видеоконференция. Английските ни колеги смятат, че за да се излезе от икономическата криза е необходимо „строително цунами“. Върви ли строителството, върви всичко", заяви Валентин Николов, изпълнителен директор на Строителната камара.

Той даде пример с Италия, където се разработва програма за саниране на близо 1,2 млн. жилища. Италианците разчитат, че това ще донесе заетост на 430 000 души в страната, коментира Валентин Николов.

„Ние сме готови при наличност на средства много бързо да задвижим този механизъм. Направили сме предложение да се дават не повече от два обекта на една фирма едновременно, за да може повече фирми да участват в този процес“, поясни Николов.

Стана ясно, че 200 000 са заетите по официални данни в бранша.

Източник: nova.bg