СУ „П. Р. Славейков” ще отбележи майските празници с редица виртуални прояви

Макар и дистанционно и в електронна среда възпитаниците на Средното училище „Петко Рачов Славейков” в Добрич ще отбележат паметните дати и световни дни в календара през месец май и ще проведат своите празнични уроци и концерти.

СУ „П. Р. Славейков” ще отбележи майските празници с редица виртуални прояви

Богатият празничен календар на славейковци включва инициативи на учениците от всички класове - от децата в подготвителната група, до абитуриентите, които ще бъдат изпратени с обич и пожелания да запазят устрема и желанието си за успех и победи.



Днес учениците ще отбележат Световния ден на свободата на словото и Международния ден на слънцето.

Учениците от 7 „Г” клас, с класен ръководител Мая Кондова, подготвят презентация за Слънцето, провокирани от идеята за използване на възобновяеми източници на енергия и най-вече от факта, че без Слънцето на Земята просто нямаше да възникне животът. По повод Световния ден на свободата на словото седмокласниците се готвят да научат думите „здравей“, „свобода“ и „слънце“ на различните езици на страните, членки на ЕС.

Третокласниците от класа на Катя Иванова вече подготвят своите рисунки и апликации за Деня на слънцето, както и стихчета, които са открили с помощта на своите родители.

А най-малките, първокласниците на Яна Колева и Яна Господинова, вече изготвиха рисунките си на тема „Най-усмихнатото слънце“.

Празничният календар през месец май ще продължи с честване на Деня на храбростта и Българската армия – 6 май, Деня на мира и единството в Европа – 9 май, Деня за почит на светите братя Кирил и Методий – 11 май,  15 май- Международния ден на семейството и 22 май – Деня на биологичното разнообразие. Кулминацията ще е 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.