Момиче от Добрич продава благотворително картините си, за да помогне на майка от Добрич да проходи

Момиче от Добрич продава благотворително картините си, за да помогне на майка от Добрич да проходи

80% от продажбата на всяка своя картина ще дари Ивета Русева от Добрич за съгражданката й Станислава, която след пътен инцидент няма чувствителност от кръста надолу. Чрез рехабилитация има шанс младата жена, майка на двегодишно дете, отново да проходи. 




Талантът не означава нищо, ако няма постоянство и кауза, смята Ивета Русева.  Именно това я кара да се включи в благотворителната кампания за младата жена. В творчеството си Ивета комбинира различни стилове и техники. В момента за картините си ползва акрилни бои. Не е посещавала школи или курсове, но се стреми сама да развива дарбата си.  


„Опитвам да смесвам различни стилове и техники. Това, което разбрах, е че ако няма постоянство и кауза, талантът не означава нищо. Затова реших 80% от всяка цена на продадена картина да бъде дарена. Останалите 20% са разходите по ползваните материали. Никога не съм продавала свои картини и бях свикнала с тях. Замислих се, че започнаха да стават много и просто да се трупат, а биха зарадвали някой, който харесва изкуството. Беше ми свидно да ги продам. Тогава се запитах кое би ме накарало да спечеля пари от тях, а това беше те да послужат за добро и да отидат при някой, който има нужда от тях“,  каза Ивета. 


Така тя намира благотворителната страница за Станислава във фейсбук и решава да помогне чрез своя талант: 

„Това, което ме разстрои най-много, е че има съпруг и дете. Любовта и надеждата, която имат в очите нито може да се нарисува, нито да се преправи за снимка. Не съм станала все още майка, но искрено вярвам, че няма по-голяма радост от това да си до своето дете и всички да са здрави“, категорична е Ивета.

Картините й са на цена между 30 и 60 лева и могат да бъдат разгледани (ТУК)


В края на миналата година Станислава е пострадала в катастрофа, следствие на която от кръста надолу няма чувствителност. Чрез рехабилитация има шанс 30-годишната жена отново да проходи. Месечно лечението й струва около 3 000 лева, в което са включени процедури и медикаменти. Семейството е успявало само да покрива разходите, но идва момент, в който това става непосилно. 

За набиране на средства е открита дарителска сметка. В търговски обекти в Добрич са поставени дарителски кутии за благотворителната инициатива.

Дарителска сметка в ОББ, град Добрич

IBAN: BG36UBBS80021092761840

Титуляр: Станислава Тихомирова Петрова