Проект на Община Тервел предвижда изграждането на автобусна спирка с отопление и еко насоченост за деца

Община Тервел с два одобрени проекта в кампанията „Чиста околна среда” за тази година

Проект на Община Тервел предвижда изграждането на автобусна спирка с отопление и еко насоченост за деца

Първият проект е свързан с реконструкция на сега откритата автобусна спирка в с. Градница. В селото има  деца и ученици, които пътуват до училището и детската градина в с.Нова Камена. Проектното предложение предвижда спирката, на която чакат автобуса всеки ден, да се реконструира и да се затвори, така че да може да се отоплява . Интериорът на спирката ще бъде с „еко“ насоченост и по този начин помещението да има и образователна функция.



Зад спирката е оформена градинка, в която вече е монтирана нова люлка. Чрез проекта, към люлката ще се добавят пързалка, въртележка, пейки и кошчета. Ще се посадят 50 многогодишни храсти и 200 цветя.

Припомняме, че в общината вече има една подобна спирка, чрез проект, финансиран от ПУДООС - тази в с. Кладенци. В с. Градница ще бъде обновена втора спирка за пътуващи деца с подкрепата на ПУДООС. Други спирки по селата, в които има пътуващи деца  също бяха и ще бъдат обновени, но с общински средства.

Вторият проект е свързан с една от най-големите детски градини в общината – тази в с. Орляк. Дворът на детското заведение , който сега персоналът почиства, ще бъде обновен с ново комбинирано съоръжение за игра на деца, люлка , въртележка , тунелче, масичка с пейки и образователна игра . Ще се посеят и многогодишни храсти, цветя, дръвчета и треви.

Двата проекта са подготвени от Община Тервел, като за този за детската градина в с. Орляк, съдействие на общината е оказано от ДГ “Първи юни“ в гр.Тервел.