Певицата Пламена Костова от Добрич с първо авторско парче /ВИДЕО/

Талантливата млада певица от Добрич Пламена Костова записа своята първа авторска песен „Заедно”. Тя е посветена на всички, които заради извънредното положение са далеч един от друг, но в сърцата, душите и мислите си са заедно.

Певицата Пламена Костова от Добрич с първо авторско парче /ВИДЕО/

Пламена Костова е на 23 години от Добрич. Завършила е ЧСУ „Леонардо да Винчи” , а в момента е възпитаник на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, със специалност „Поп и джаз пеене”. 


Любовта й към музиката се зародила още от много ранна детска възраст, когато слушала своята майка, която е пианистка, как омайно свири и пее. Когато Пламена навършила 11 години, именно тя я насочила към пеенето. В пети клас талантливото момиче започнало да посещава частни уроци при Емил Струнджев. 

Чрез музиката младата певица изразява себе си. Тя се изявява предимно в стиловете поп, соул и фънк и предпочита да пее на родния си език.  

Музикалната кариера на Пламена Костова започва, след пристигането й в Пловдив, когато заради прекрасния й глас започват да я канят по участия.  Тя разказа, още, че миналото лято по време на джаз фестивала в Езерец е пяла на една сцена със Стефан Вълдобрев, когото тя много харесва. „Цялото изживяване беше много готино и до днес с него поддържаме контакти и имаме добри отношения”, сподели певицата.

В момента Пламена живее и твори в Пловдив. Въпреки, че родният Добрич, приятелите и близките й много й липсват, тя харесва градът под тепетата и неговата творческа атмосфера. Споделя, че именно в квартал „Капана” среща много хора с творчески заряд и сродна на нейната душа.  Младата певица е устремена и мечтае за големите сцени. 

Първото авторско парче на талантливата добричлийка излезе преди броени дни. То се казва „Заедно”.  „Създадох песента по проект на Музикалната академия, вдъхнових се от ситуацията в момента. На мен за пръв път ми се случва да преживея в  социална изолация и за мен това положение е много трудно. Идеята ми беше, че и в тежки времена трябва да бъдем заедно в мислите, делата и моментите, да бъдем съпричастни един към друг”, сподели тя. 

Музиката и текстът са нейно дело, като с бекграунда й е помогнал един от преподавателите й. „Отдавна опитвам да излея чувствата си в песен, преди изпълнявах кавъри като се опитвах да правя импровизации върху тях, но така се случи, че вече имам и мое авторско парче”, заяви Костова. 

В клипа към песента също има символика. Той е записан в домашно звукозаписно студио. 

Младата певица вече има и втора авторска песен, която ще излезе през лятото, а първият й албум вече е все по-близо. 

Пламена Костова пожела на всички, които са решили да се занимават с музика да вярват в това, което правят, да вървят напред, да се развиват,  да черпят винаги творческо вдъхновение, защото това е много важно за един артист и да са винаги позитивни.