Продължават текущите ремонти по пътя Добрич – к.к. „Албена”

За да се осигурят по-добри условия за пътуване през лятото, през следващите месеци ще бъдат продължени текущите дейности по ремонта на пътя „Добрич – к.к. „Албена”. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” след отправено запитване от Добрич Онлайн.

Продължават текущите ремонти по пътя Добрич – к.к. „Албена”

Правителството отпуска средства за ремонт на пътя Добрич - Албена


През 2018 и 2019 г. са ремонтирани 9 км от второкласния път Добрич – к. к. Албена,  между селата Стефаново, Славеево и Одърци, а през април т. г. е частично обновена асфалтовата настилка в отсечката Одърци – Батово.  През следващите месеци ще бъдат продължени текущите дейности, за да се осигурят по-добри условия за пътуване през лятото

През април в областта са извършени и частични ремонти на асфалтовата настилка на пътя Балчик – Оброчище, както и на второкласните пътища II-27 в участъците Сенокос - Соколово и Долина – Добрич и път II-71 в отсечките Карапелит-Добрич и Одърци – Батово. 

Изкърпена е настилката и на третокласните пътища - Захари Стояново – Дуранкулак, Шабла – Българево, Малина – Преселенци и Преселенци - Конаре. За повишаване безопасността на движение и по-добра видимост на шофьорите през следващите месеци предстои изпълнението на дейности, свързани с отводняване на пътните настилки, косене на банкети, оформяне на корони на дървета, изрязване на храсти.

Пътят от Каварна за Българево и Северното околовръстно на град Добрич ще бъдат ремонтирани при осигуряване на целево финансиране. Изготвен е технологичен проект за ремонт на 7,8 км от Околовръстния път на град Добрич /път II-97/, предстои изработването на такъв и за пътя Българево – Каварна.

В края на 2019 година започна ремонтът на пътя Тервел-Честименско. Обновено е трасето в чертите на град Тервел като е премахната старата настилка и са положени нови асфалтови пластове и бордюри. Ремонтът на останалите 11 км от участъка ще продължи след осигуряване на финансов ресурс.