Отрицателни са всички проби за COVID-19 в социалните услуги в област Добрич

Във всички социални услуги на територията на област Добрич се извършва пробонабиране и изследване за наличие на COVID -19. Това съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с коронавирусната инфекция.

Отрицателни са всички проби за COVID-19 в социалните услуги в област Добрич

Изследвания се правят и на работещите в Центъра за спешна медицинска помощ в града и филиалите в областта.



Допълнителните мерки бяха наложени заради огнищата на зараза от коронавирусна инфекция в редица домове за соицални услуги и Спешни медицински центорев в страната.

До момента са изследвани служителите в Домашния социален патронаж в Генерал Тошево и Тервел, както и работещите в домовете за възрастни хора в с. Полковник  Савово, община Тервел,  и с. Добрин, община Крушари. 

Взети и изследвани са и проби от работещите в Дома в с. Опанец, както и в четирите защитени жилища за деца – едно в Крушари и 3 в Добрич – общо 18 души. Всички резултати са отрицателни. 

Няма положителен резултат и от взетите проби на персонала в социалните дейности в Балчик.

Остава да бъдат взети проби за изследване на персонала в двата най-големи домове в областта – Дома за стари хора в Добрич и този в с. Българево. Това ще стане, когато от лабораторията във Варна, която обработва проби от цяла Североизточна България, посочат дата, на която да се занесат пробите.