С разнообразни занятия ученици от СУ „П.Р. Славейков“ отбелязват Гергьовден

Един от най-големите пролетни християнски празници Гергьовден и Деня на храбростта и на Българската армия виртуално отбелязват ученици от Средното училище „П.Р. Славейков“

С разнообразни занятия ученици от СУ „П.Р. Славейков“ отбелязват Гергьовден

От учебното заведение споделят, че учениците от 5 „а“ клас, с класен ръководител Марияна Калчева, имат познания за 6 май. В часовете по литература те изучават народните празници и обичаи по Фолклорния календар и ще представят своите електронни проекти за Гергьовден и силата на Българската армия – военните паради, най-интересните легенди за светеца, който Българската армия приема за свой покровител като изразител на воинската храброст, доблест и чест.


Шестокласниците, от класа на Цветомира Илиева, ще организират виртуален дебат за страха и смелостта, за победата над страха, за храбростта на българските войници и за победите на българската армия, които те познават както от историята, така и от литературните произведения.

Учениците от 2 „г“ клас, с класен ръководител Румяна Димитрова, ще участват в отбелязването на 6 май като препишат красиво, в специални книжки, стихове, песни и легенди, свързани с пролетния празник и с Деня на храбростта.

Славейковците от 2 „б“ клас, заедно с техния преподавател Пенка Георгиева, подготвят рисунки, посветени на 6 май. Предстои им и учебен час за четене с разбиране, за който г-жа Георгиева е избрала специален текст.