През октомври се очаква да бъде готов магазинът на "Практикер" в Добрич

Днес беше първата копка

През октомври се очаква да бъде готов магазинът на "Практикер" в Добрич

Символична първа копка за изграждането на хипермаркет „Практикер“ направиха кметът на Добрич Йордан Йорданов, Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг” и управителят на „Бараж Груп" ЕООД Костадин Чуклев. 



Магазинът ще заема площ от близо 7650 кв. м., а търговската зала ще се простира на 5150 кв. м. Ще бъде изграден и безплатен паркинг със 150 паркоместа за улеснение на посетителите. Очаква се магазинът да бъде готов през октомври месец. „Бараж Груп" е главен изпълнител на проекта.

„За да направиш инвестиция в такъв момент, е малко странно, но смятам, че е правилно”, каза  Тодор Белчев. Той сподели още, че „Практикер” в Добрич ще бъде един от най-хубавите и технологични магазини, изграждани досега от веригата хипермаркети. 

„Радвам се, че въпреки създалата се ситуация около COVID-19  привлякохме инвеститор като „Практикер”", посочи кметът Йордан Йорданов. Той изтъкна плюса, че ще  бъдат открити нови работни места в Добрич.


„Практикер“ е специализирана верига хипермаркети, която предлага артикули в различни категории – строителни материали, санитария, фаянс и теракот, ламиниран паркет, инструменти за ремонта и градината, осветителни тела, бои и декорация, градина и къмпинг. Веригата до момента управлява 12 хипермаркета. През 2014 г. българската компания „Видеолукс Холдинг“, собственик на веригата за бяла, черна, офис техника и IT „Технополис“, придобива целия бизнес на „Практикер” за България.