Хранителни добавки от зеолит

Зеолитът е едно от чудесата на природата

Хранителни добавки от зеолит

Той е минерал, чието най-качествено находище в света е открито в България още през 50-те години на миналия век. Намира се на 25 км от гр. Кърджали, в село Бели пласт. Зеолитът има уникално приложение за прочистване на организма, за освобождаването му от вредните токсини, пестициди и тежки метали и не на последно място зеолитът ни спасява и от радиоактивни елементи и частици. Най-полезно действие върху човешкия организъм има, когато се приема вътрешно, заедно с водата. Какво съотношение да спазвате при употребата му по този начин можете да откриете в предишната ни статия по темата.



Фирмата, занимаваща се изработването на зеолитови продукти в България, произвежда и хранителни добавки с основно съдържание на чудовития минерал. Те са плод на дългогодишни разработки от екип от учени. 

Най-добрата хранителна добавка и най-наблюдаваната е минералът на прах. Той се употребява в продължение на 40 дни, а не постоянно. По-дълъг прием от препоръчания се допуска при хора с установени здравословни проблеми – например онкоболни, хора с остри кризи на стомашно-чревния тракт, след натравяне от наркотици или алкохол и други. Минералът е изключително щадящ към черния дроб и бъбреците, които са основният филтър на човешкия организъм. Каквото и да приемаме под формата на хранителни продукти, напитки, лекарства и други вещества, те минават за преработка през черния ни дроб и ако функцията му е нарушена, той не успява да се справи със задачата си да пречиства вредните вещества. Затова и употребата на зеолит на прах под формата на хранителна добавка е с доказано добри резултати по отношение на цялостната подкрепа на организма. Зеолитът осигурява  киселинно-алкален баланс, т.нар. силициева среда, в която нашите органи се чувстват най-добре. Тя е най-близка до идеалната и в нея най-малко виреят болестотворни микроорганизми и бактерии. Само ако сме постигнали този киселинно-алкален баланс нашият стомашно-чревен тракт успява да усвои всички полезни вещества, които ежедневно му предоставяме – витамини, минерали и други. 

Заради качеството на зеолита да осигурява силициева среда на човешкия организъм през последните три години много лекари от конвенционалната медицина започват да препоръчват на своите пациенти употребата на зеолит под формата на хранителна добавка и да го прилагат като съпътстваща терапия. Основната функция на зеолита в подобни случаи е да изчисти организма и да създаде необходимата среда, в която максимално добре да се усвояват лекарствата, от които се нуждаем за лечението на заболяването ни.  

Всички хранителни добавки от зеолит можете да откриете на страницата на Фарер ЕООД - http://www.plevelovud.com .