Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич ще обслужва читатели от 14 май

Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич ще обслужва читатели от 14 май
От 14 май Регионалната библиотека „Дора Габе” възобновява работата си с читатели с традиционното работно време от 8:30 до 18:30 ч. при спазване на противоепидемичните мерки.

Входът и изходът ще са през централния вход на библиотеката.


РБ "Дора Габе" ще предоставя първоначално основните читателски услуги – регистрация на читатели, заемане и връщане на литература за деца и възрастни, изготвяне на библиографски справки, сканиране и ксерокопиране на библиотечни документи. В залите за заемане на литература за дома от възрастни и деца ще бъдат допускани до 2-ма читатели едновременно, като ще се съблюдава и спазването на необходимата дистанция.


Затворени за читателите засега остават всички читални, включително сектор Краезнание и читателските места за ползване на Интернет.


Достъпът до библиотеката ще се осъществява при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки. Няма да бъдат допускани читатели без защитна маска, както и граждани с изявена грипоподобна симптоматика. На входа на библиотеката задължителна ще бъде дезинфекцията на ръцете и обувките. Помещенията за обслужване на читателите ще бъдат дезинфекцирани на всеки 2 часа, а престоят на читателите в библиотеката се ограничава до 20 минути. Върнатите библиотечни документи ще подлежат на 72-часова карантина, преди да бъдат предоставени за ново ползване.


Препоръчително за читателите е да ползват онлайн каталога на библиотеката за избор на конкретни заглавия. Справки за търсени заглавия и автори читателите могат да направят и на телефон 058 602574, на е-mail: infocenter@libdobrich.bg или чрез Чат в работно време през сайта на библиотеката. Библиотеката предлага и онлайн услугата Моята библиотека, за заявка на литература и презаписване на заети документи. Същите услуги читателите могат да получат на телефон 058 602574 или на е-mail: bookloan@libdobrich.bg за Заемна за възрастни и на е-mail: kids@libdobrich.bg за Работа с деца.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+