Атлетите от Добрич водят тренировки

От ръководствата на клубовете ще се съобразят с разпорежданията и изискванията

Атлетите от Добрич водят тренировки

Ръководствата на трите клуба по лека атлетика от Добрич са създали организация и са сформирали групи от състезатели, които постепенно възстановяват тренировъчния процес. Заниманията се водят на открито, като първи започнаха тренировки представителите на СКЛА „Добрич“. Президентът и треньор в клуба Галин Костадинов каза, че атлетите се събират на полигона по хвърляния в СК „Простор“, а в тренировките се включват предимно картотекираните в БФЛА състезатели. Работим основно с по-големи момчета и момичета – над 15-годишни, каквито са и предварителните указания от страна на федерацията. Тъй като няма яснота по отношение на календара до края на 2020 г., ще изчакаме, за да видим къде евентуално ще се включим. Очакваме по-нататъшните изисквания, които се чака да бъдат спуснати, като естествено, че ще се съобразим с тях. Следим за хигиенните правила на национално ниво, а ако има допълнителни такива на местно, няма как да ги пренебрегнем, сподели наставникът.



Подобна е ситуацията и в СКЛА „Добруджа“, където занимания водят също тези, които имат картотеки в БФЛА. За нас неудобство създава фактът, че не можем да ползваме лекоатлетическата зала „Добротица“, където главно преминават заниманията. Състезателите са разпределени в групи, като се стремим да поддържаме някаква форма, за да можем евентуално да се включим в някои от насрочените надпревари от вътрешния календар, за които има фиксирани предварителните дати. А дали стартовете въобще ще се проведат, ще се  разбере тепърва. Не можем да задължим децата да идват да тренират, при положение че родителите се страхуват за запазване на здравето им, е мнението на треньора в клуба Милен Петров. 
Акцентът в СКЛА „Добруджа“ е поставен също върху сигурността и здравето на атлетите. За това потвърди опитният наставник Николай Янков, който ще призове за подготовка най-опитните бегачи. При първа възможност смятаме да използваме пистата на стадион „Дружба“, където ще разполагам с видимост и контрол над състезателите. В случай, че излязат в парка, където има хора и животни, не са изключени изненади без значение колко дисциплинирани и обучени са домашните любимци. Ще се придържаме към правилата, за да могат водещите атлети от клуба да се подготвят на прилично ниво и да участват в т.нар. задължителни първенства и турнири от календара на БФЛА, поясни треньорът.