Библиотеката в Добрич: Читателите са добронамерени, дисциплинирани и търпеливи

От днес Регионалната библиотека „Дора Габе“ в Добрич посреща своите читатели в съответствие с въведените противоепидемиологични мерки.

Библиотеката в Добрич: Читателите са добронамерени, дисциплинирани и търпеливи

От институцията посочват, че всички читатели, които са посетили библиотеката, са били добронамерени, дисциплинирани и търпеливи, за което екипът благодари и призовава всички да се пазят взаимно. 



Регионалната библиотека „Дора Габе” е с традиционното работно време от 8:30 до 18:30 ч. Влизането и излизането става през централния вход на библиотеката.

В залите за заемане на литература за дома от възрастни и деца се допускат до двама читатели едновременно и се спазва дистанция.

Затворени за читателите засега остават всички читални, включително сектор „Краезнание“ и читателските места за ползване на интернет.

Достъпът до библиотеката се осъществява при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки. Няма да бъдат допускани читатели без защитна маска или шлем, както и граждани с изявена грипоподобна симптоматика. На входа на библиотеката е задължителна дезинфекцията на ръцете и обувките. Помещенията за обслужване на читателите се дезинфекцират на всеки 2 часа, а престоят на читателите в библиотеката се ограничава до 20 минути. Върнатите библиотечни документи подлежат на 72-часова карантина, преди да бъдат предоставени за ново ползване.