Славейковци изпратиха виртуално своите абитуриенти (ВИДЕО)

Славейковци изпратиха виртуално своите абитуриенти (ВИДЕО)
По традиция, в последния за дванадесетокласниците учебен ден, в Средното училище „П.Р.Славейков“ в Добрич са организирали изпращане на поредния випуск.

За випуск 2020 този последен учебен ден е бил белязан от COVID-19, маските, социалната дистанция и онлайн обучението. Необичайната ситуация обаче не е попречила емоциите и доброто настроение да завладеят всички, съобщават от учебното заведение. Думи на благодарност, сълзи от радост, виртуални прегръдки и целувки са преливали от учебната платформа, където ученици, учители и родители са съпреживели едно „Космическо пътешествие“ до планетата Училище. 


Сърца, усмивки, поздравления към абитуриентите са белязали нестандартния празник. С песни, закачки и вдъхновяващи думи, по-малките и по-големи ученици са изпратили най-големите с пожелания на добър път и призив да не губят надежда в трудни времена като настоящето. 


„Скъпи приятели! Дойде време за раздяла! Но раздялата ни с вас е уникална! Подлата пандемия ни отне удоволствието да взривим емоции, спомени и сантименти и заедно да съпреживеем вашият празник. Няма да позволим на някакъв вирус да ни лиши от удоволствието да бъдем заедно и да изживеем всички онези прекрасни мигове, които съдбата е отредила да споделяме“. Това са били част от думите на подкрепа към зрелостниците. 


И абитуриентите са изразили своите чувства на тревожност, но и радост от приключването на един важен и труден етап живота – средното образование:


„Ние сме учениците, които нямат възможността да прекарат последните учебни дни в класните стаи. За нас спирането на часовете не е празник… Ние сме ядосани, тъжни, неспокойни…, защото няма да седнем на чина повече, няма да се посмеем на взаимните шеги в час“. 


Въпреки това обаче, дванадесетокласниците са били оптимисти. „Нека се прегърнем виртуално и всичко ще е наред“, призовали са те с думи на благодарност към учителите и ръководството на училището. Споделили са своите спомени и преживявания в училище и по традиция отброили до 12. 


И както винаги е било – директорът е поздравил зрелостниците:


„Предполагам, че този ден често ще идва в съзнанието ви. 12 години заедно, не е малко време – то е повече от половината от вашия живот… Запомнете хубавите неща и ги пазете в сърцето си, запомнете приятелите, запомнете вашите учители, които са ви довели до онази така наречена зряла възраст. Вие вече сте големи и доказахте, че можете да пишете и проектирате своя собствен живот. Бъдете много здрави, бъдете много обичани. На добър път, зрели момичета и момчета!“ 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+