Цветята в обществените градинки в Каварна много често стават обект на посегателство

Цветята в обществените градинки на територията на град Каварна все по-често стават обект на посегателство, съобщават от местната администрация.
Ясно личат местата, от които са изкоренени красивите растения. В някои от по-малките цветарници е останало само по едно цвете.

Цветята в обществените градинки в Каварна много често стават обект на посегателство

През последния месец от общинското предприятие „Чиракман“ многократно са  засаждали нови цветя на местата на откраднатити. Въпреки усилията на екипите по озеленяване да възстановят градинките, неизвестни крадци продължават да нанасят щети. Според Наредба №1 за осигуряване на обществения ред, опазване на околната среда и собствеността на територията на община Каварна, за всички причинени щети е определена глоба в размер от 50 до 200 лева.



Изключително трудно се поддържат обществените градинки. За тази цел са необходими значителни средства и човешки труд.

От местната администрация апелират всички граждани на община Каварна да спазват и наредбата, в която  се забранява лепенето на афиши, рекламни материали, обяви, некролози, агитационни материали и други извън определените за целта места. При нарушение виновните се наказват с глоба от 50 до 200 лева, а при повторно нарушение санкцията е в размер от 200 до 500 лева.

„Нека с общи усилия да правим нашия град красив, приветлив, чист и гостоприемен!”, призовават от Общинската администрация.