Йордан Йорданов: През летните месеци добре да се работи, за да сме подготвени за очакващото ни през есента с вируса

Трябва да се научим да живеем с COVID-19, категоричен беше кметът на Добрич Йордан Йорданов на брифинг пред журналисти днес.

Йордан Йорданов: През летните месеци добре да се работи, за да сме подготвени за очакващото ни през есента с вируса

Той коментира, че е необходимо да се обърне внимание на ситуацията с COVID-19  в южното полукълбо, където есента настъпва. 


„Това е много показателно как ще се развива вирусът. Хубаво е през летните месеци добре да се поработи, ние ще го направим с колегите, за да сме максимално подготвени за това, което ни очаква през есенния период. Ще имаме на живо каква е картината в южното полукълбо, тяхната есен и впоследствие зима, за да можем да вземем правилните уроци и да предприемем необходимите мерки“ , каза Йорданов. 

Той коментира и темата с абитуриентите, които тази година ще отбележат завършването си по начин, различен от обичайното. Кметът подчерта, че в града ще се спазват всички мерки, наложени от Министерството на здравеопазването при организиране на изпращания в учебните заведения. 

Градоначалникът сподели за случаи, в които е видял абитуриенти да излизат извън страничните прозорци на автомобилите по време на движение. В тази връзка той отправи призив към завършващите да проявят отговорно поведение и да не правят подобни действия, опасни за здравето им.

„Лично видях няколко такива, които надуват клаксоните, започват да отброяват, няколко човека са извън страничните прозорци. Изключително опасни действия“ , подчерта Йорданов. 

Броят на абитуриентите в града тази година е 670. 2637 ученици от І до ХІІ клас в Добрич са отличници.