Базов бюджет за „Б“ група подсигури ръководството на ФК „Добруджа“

На 8 юни е планирано „жълто-зелените“ да започнат лятна подготовка

Базов бюджет за „Б“ група подсигури ръководството на ФК „Добруджа“

Управителният съвет на ФК „Добруджа“ проведе заседание, по време на което бяха разисквани теми и въпроси, касаещи бъдещото функциониране на клуба и участието на мъжкия представителен тим в новото първенство на Втора лига. Обнадеждаващото е, че ръководството на клуба подсигури базов бюджет за „Б“ група, в който влизат планираните средства от Община Добрич и такива от членовете на УС. Потвърждение даде главният мениджър и старши треньор на „жълто-зелените“ Светослав Петров. Хубавото е, че разполагаме с финансова рамка, върху която да стъпим и да предприемем следващите стъпки в организационно и спортно-техническо отношение за участие във втория футболен ешелон на България. На всички трябва да е ясно, че разликата между третото и второто ниво у нас е осезаема, като най-сериозното изпитание пред нас е да успеем да завършим успешно, очертаващата се като много трудна 2020 г. Казвам това, защото клубът има стари задължения, които трябва да се обслужват и ни най-малко да се неглижират. Въпреки този товар, амбицията ни е да се справим с предизвикателствата, да сформираме боеспособен отбор, съобразявайки се с наличните условия и възможности, сподели футболният шеф.



Светослав Петров каза още, че е планирал стартът на лятната подготовка да бъде даден на 8 юни, при условие, че първенството във Втора лига започне на 23 юли, каквато предварителна дата бе обявена от БФС. Що се отнася до селекцията той заяви, че тя ще бъде съобразена с бюджета, предвиден за заплати. Ще действаме спрямо това разходно перо, защото не е коректно и професионално да обещаваш нещо, което не си в състояние да изпълниш. На този етап няма освободени футболисти, с изключение на един – Мартин Дечев. Младият краен защитник е юноша и собственост на „Черно море“ /Варна/. Той се завръща в родния си клуб, който му е предложил да подпише професионален договор. Обстоятелството, че само след сезон във „В“ група в Добрич е забелязано възходящо развитие в играта му, е добър показател за работата ни във ФК „Добруджа“. Бранителят е положителен пример за начина как трябва да се изгражда един млад състезател.

В тази връзка искам да информирам обществеността, че от есента няма да имаме тим в Елитната група до 15 години. Макар да финишира последен, а от БФС решиха да няма отпадащи, ние приключваме с изявите там. Основната причина за този малко очакван ход е както финансова, така и спортно-техническа. Поне засега е почти невъзможно да чакаме дивидент в тази посока, главно заради икономическите дадености. Лично мое мнение е, че след като стабилизираме клуба и подредим нещата в ДЮШ, е по-добре да кандидатстваме за включване в шампионата до U-17. Защото момчетата в тази възраст са по-близко до мъжете и тези, които се открояват, ще имат шанс за бърз преход от юношеския към представителния отбор на клуба, изрази позицията си Светослав Петров.