Фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“, посветено на 24 май, ще се състои утре в центъра на Добрич

В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, ще се проведе празнично фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“, посветено на 24 май.

Фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“, посветено на 24 май, ще се състои утре в центъра на Добрич

То ще е разположено на централната пешеходна алея на Добрич до Читалище „Йордан Йовков“ на 23 май, от 10 до 16 часа.  Организатор на събитието е Кооперация Хранкооп под патронажа на Община град Добрич. 



По случай Деня на българската азбука и славянска писменост и култура, по време на изложението на отделни щандове ще бъдат представени литературни произведения на наши съграждани и двудневния ДоброЖънски фест 2020, който ще се проведе през септември. Идеята на фестивала е под формата на забавление и приятно прекарано време, да постигне образователен и възпитателен ефект с помощта на самите участници - граждани и гости на Добрич. 

Организаторите апелират всички посетители да спазват реда, наложен в страната през последните месеци - дистанция и дезинфекция. Подробности ще можете да видите на инормационно табло, дезинфектанти ще намерите на определено за това място. 

Припомняме, че Фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“ и Фермерски пазар Добрич са места, където участват само малки местни производители на чиста храна, които сами предлагат своята продукция. Там можете не само да разгледате или закупите чиста храна от региона, но и да почерпите съвет и знания от личния опит на всеки фермер за своята градина или стопанство. Фермерските изложения "Вкусът на Добруджа" са в синхрон с идея на местни ресторантьори за Локален кулинарен форум "Вкусът на Добруджа"

Целта на тази инициатива е не само да представяме на още и още ценители малките производители на чиста храна от региона, но също и да бъдат привличани  ресторанти и заведения за обществено хранене. Как ви се струва да видите в менюто на любимия си ресторант възможност да изберете ястие с продукти, произведени от ръцете на добруджанци? Или да си хапнете баничка, приготвена с истинско масло и сирене, вместо с имитиращи продукти? Нека всички заедно допринесем за това да растат възможностите за реализация на малките производители! С това ще нараства и техният брой. Представете си как клиентите на чиста и качествена местна храна растат и съответно майсторите-готвачи търсят все повече и повече фермерски продукти за своите кухни. А какво означава това? Още една възможност повече хора да останат и работят в България. Възможност всички ние да подобрим храната си и следователно здравето и начина си на живот. Възможност да се чувстваме не отделни индивиди, спасяващи се поединично, а сплотено общество.