Красимир Янков: БСП трябва да реализира истински леви политики, за да повиши благосъстоянието на хората

Препоръчвам на сегашното ръководство на БСП, да не приемат различното мнение за враждебно. Много е тревожно, че според социологически изследвания, доверието в партията е спаднало до 12%.“ Това заяви по ТВ „България он Еър“, народният представител от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков.

Красимир Янков: БСП трябва да реализира истински леви политики, за да повиши благосъстоянието на хората

Той добави, че сривът трябва да тревожи всички в партията. На въпрос, защо е спаднало сериозно доверието в БСП, народният представител обясни, че от месеци  ръководството се е откъснало от членовете  и хората. Той добави, че проблемът трябва да се анализира, за да станат ясни грешките, да не се допускат занапред, както и че стилът, методът и начинът на организация на работа в БСП трябва да бъде променен, с ясното разбиране, че е нужна алтернатива от силна лява партия.


„Силата ни е, когато лидерът ни е избран и призван да ръководи колективните органи на партията с консенсус, с консултации, защото с ангажирането на мнението на повече хора, има и повече аргументи за решаването на проблемите“, обясни той.

По думите на Красимир Янков, силата на левицата не е да подражава на лидерството в ГЕРБ и в авторитарното управление.  Според него с избора на новото ръководство, партията ще покаже, дали ще се върне към консолидиране на лявото пространство на идейна основа, както беше в миналото.

 


 

Народният представител от левицата се съгласи, че хората се умориха от това БСП да е в ролята на оцеляваща партия и от вътрешните й конфронтации. По думите му тя трябва да предлага и реализира истински леви политики, за да повиши благосъстоянието на хората и стандарта им на живот. „Мисията на политиците трябва да е подчинена на националният интерес“, отсече той.  

„С приключването на четиригодишния мандат на ръководството има изключително важни въпроси, които трябва да бъдат разгледани, сред тях са организационното състояние на партията, намаляването на членовете на БСП с 40 000 за последните четири години, привличането на симпатизанти и други“, каза Красимир Янков.

Той обясни, че в момента, в който бъдат отменени карантинните мерки, които забраняват събиране на големи групи хора в закрити помещения, процедурата по подготовката на Конгреса ще продължи.