Ремонтират езерото в добричкия парк

Поради тази причина то все още не е пълно с вода

Ремонтират езерото в добричкия парк

През следващата седмица се очаква езерото в добричкия парк „Свети Георги“ да бъде ремонтирано. Причината е, че има течове, които оказват влияние и на околната инфраструктура. По думите на зам.-кмета по "Устройство на територията" инж. Пенчо Керванов за около седмица нивото на водата пада с 30 см заради проблема. Пандемията от COVID-19 е попречила ремонтните дейности да започнат по-рано. 



„По отношение на градския парк „Свети Георги“ ремонтът е извършен през 2014-а година. Проблемите започват от 2018-а насам. Най-компрометираните участъци са езерото и алея „Романтика“. Течовете на езерото се отразяват на околната инфраструктура, наблюдават се пропадания. Ако не бъде извършен ремонт на самото езеро, ще повлияе и на алеите. Гаранционният срок за парка е 20 години. Дейностите ще бъдат извършени от фирмата изпълнител“, каза инж.  Керванов.

Фирмата предстои да започне рехабилитацията на проблемните участъци в езерото през следващата седмица. То ще бъде напълнено с вода, след като се извършат необходимите дейности.