Каква бебешка козметика да ползваме за новородено

Каква бебешка козметика да ползваме за новородено

Бебенцето вече е факт и сега е необходимо полагането на специални грижи за него, което налага покупката на определена бебешка козметика за новородено. Хубавата новина в този момент е, че в онлайн магазин baby.bg вече се предлагат цели комплекти от различни производители и сега ще разберем мненията на нашите експерти.


От каква бебешка козметика има нужда едно новородено

Щандовете на специализираните магазини са изключително препълнени с най-различни стоки, предназначени за грижа за детето. Покупката на всички тях обаче е скъпо и ненужно. Нашите експерти съветват да се придържате към следния списък:


  • детски кремове - те са богати на овлажняващи и подхранващи детската кожа омекотяващи елементи. Те са предпочитани за ежедневна употреба;

  • крем под памперса от baby.bg - той предпазва кожичката на детенцето от обриви и дразнения от пелената. Използва се по препоръка на детски лекар;

  • детски лосион - със своите антисептични вещества, тази бебешка козметика облекчава наличните вече възпаления;

  • козметично масло - при наличие на прекомерна сухота и зона с люпене на кожата, това е идеалният овлажнител хидрататор за ръчичките, крачетата, коремчето, гръбчето;

  • крем-сапун - прилага се при сутрешното и вечерно къпане, без изсушаване на кожата и с антибактериален ефект;

  • шампоан за новородено от baby.bg - не предизвиква кожни раздразнения и съдържа меки инградиенти;

  • пудра - не позволява образуване на кожни раздразнения от използваната пелена по задните части и може да се използва при твърде мазна кожа.


Всяка бебешка козметика от baby.bg в една или друга степен е възможно да предизвика алергична реакция. Ето защо Ви съветваме на първо място пробно да намажете чувствително място и да изчакате да видите дали ще се образува реакция - на китката, на лакътя или коляното.

Кои са най-предпочитаните производители

Предлаганите марки бебешка козметика в онлайн магазина baby.bg са изключително разнообразни и проверени във времето по качество. Въпреки това, днес, както и в много други сфери, съществуват определени фаворити сред родителите, като Weleda, Бочко, Бебо, Johnson’s, Air Val, Chicco и други.

Като цяло, всички марки бебешка козметика, с които работим в онлайн магазина baby.bg са доказали се в една или друга степен. Това ни дава увереност, че достъпните в специалната ни категория продукти са с достатъчно високо качество, така че да щадят максимално нежната детска кожа. Така, че всяка зона е с различна чувствителност и за това отново съветваме при покупката да направите проверка на продукта, след намазване на зона с по-чувствително място.