Симеон Симеонов: Дерзайте, бъдете амбицирани, отговорни и устремени към по-големи постижения

Кметът на Община Тервел инж. Симеон Симеонов с поздрав за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

Симеон Симеонов: Дерзайте, бъдете амбицирани, отговорни и устремени към по-големи постижения

Уважаеми съграждани,



Уважаеми учители, ученици и дейци на културата!

Поздравявам Ви по случай 24 май – празникът на българската просвета, култура и славянска писменост. Сърцата ни са пълни с гордост, че сме потомци на великото дело на Светите братя Кирил и Методий, оставили след себе си богато духовно наследство с ясна и конкретна цел – да бъде съхранено, опазено и предадено, като мъдър завет. 

Пожелавам на всички, които милеят и почитат българската култура, да бъдат здрави, да работят усърдно и неуморно, заредени с неспирен творчески заряд, с който да постигнат удовлетворение от постигнатото. 

Скъпи учители и читалищни деятели, благодарност към Вас, хората които са нашата стълбичка към успехите и целите, които постигаме. Вие показвате силата на своя всеотдаен труд, точно когато светът е изправен пред непознатата досега заплаха и динамично ежедневие, свързано с постоянни ограничения и дистанционни мерки. 

Честит празник на всички ученици, с поздравления за успехите, постигнати през учебната година. Дерзайте, бъдете амбицирани, отговорни и устремени към по-големи постижения. 

По традиция на днешната дата централният площад в града ни се изпълва със стотици хора, дошли да видят, поздравят и изпратят нашите красиви зрелостници, които за съжаление през тази година преминаха през тежко бреме на лишения и дистанциране от последните им мигове на ученици, деца и задружни приятели. Мили абитуриенти, не свеждайте глава пред непознатото, бъдете отговорни, търпеливи и успешни на държавните изпити. Работете усърдно, никога не спирайте да следвате мечтите си и знайте, че нашето родно място има нужда от вас – вие сте неговото бъдеще и гаранция за успешно развитие! Бъдете сигурни за поетата отговорност от наша страна, че ще ви бъде организирано запомнящо се изпращане, което никой досега не е виждал! Най-хубавото за вас тепърва предстои! 

С уважение, 

инж. Симеон Симеонов

кмет на Община Тервел