Мъж твърди, че е задържан в България заради неправомерно наложена карантина

Мъж твърди, че е задържан в България заради неправомерно наложена карантина
Румен Йорданов разказва, че целта му е била да мине транзит през България, за да стигне до Турция, където да се лекува

Мъж твърди, че се е прибрал от чужбина и е поставен под карантина, но сега не може да се върне в Германия, въпреки заповедта на здравния министър и уверенията на РЗИ-Варна.


Румен Йорданов разказва, че целта му е била да мине транзит през България, за да стигне до Турция, където да се лекува. Той добавя, че в разговор с Министерството на външните работи му е било съобщено, че това е възможно.


„Когато пристигнах на ГКПП „Дуранкулак“, ми бе обяснено, че нещата не стоят точно така. След 4-5 часови разговори със служители на РЗИ се разбрахме да остана под карантина за няколко дни и да излетя обратно за Германия. Когато опитах да се върна отново там обаче, не успях“, разказва Румен.


Минавайки през паспортен контрол на летището, му е казано, че той подлежи на задължителна карантина до 1 юни и няма право да лети. „Днес трябваше да бъда на работното си място в Германия, а това няма как да се случи. Не знам кой е виновен за ситуацията, но ми беше казано, че проблемът идва от РЗИ-Добрич, които са ми наложили карантината“, казва още Румен Йорданов.


Източник: nova.bg 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+