Красимир Янков: Има национални приоритети, които не трябва да ни разделят

Сривът на доверие към БСП, според социологическите проучвания, се дължи на поведението и сигналите, които излъчва ръководството на партията и то във форсмажорната ситуация с пандемията.“

Красимир Янков: Има национални приоритети, които не трябва да ни разделят

Това каза по Канал 3 народният представител от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков. По думите му, той и колегите му са предлагали на ръководството да не страни от решаването на проблемите с кризата, но вместо това то се е занимавало с критики към действията на управляващите.


 

„Силата на лидерството в БСП няма нищо общо с авторитарното и еднолично управление, а това което може да консолидира хора с различните мнения“, обясни Янков. Той уточни, че в момента ръководството на партията приема всяко различно мнение за враждебно, отхвърля го априори, а това отслабва самата партия.  Народният представител изрази съжаление, че заради поведението на ръководството, предложенията за реални политики от страна на БСП остават нечути от обществото.

 

„Още в самото начало на пандемията имахме ясно предложение за спешни мерки, които да помогнат в сектор „Туризъм“. Ръководството не даде възможност те да бъдат популяризирани. След това политическа сила пропагандира тази мярка и тя беше припозната, като нейна“, добави той. Народният представител заяви, че на следващото заседание на Националния съвет ще постави въпроса за нуждата от мерки за връщане на доверието на онези членове на БСП, които са я напуснали. „След констатацията за отлива на членове, тясното ръководство в лицето на Изпълнителното бюро, дори не е обсъждало въпроса“, допълни Янков. Според него е нужен и разговор за идеологическата линия на БСП.

 

„Стигнахме до ситуация, в която дясно правителство да предлага леви политики. Всяка лява политика, която води до повишаване на жизнения стандарт на хората, трябва да бъде подкрепена от БСП“, категоричен беше той. По думите му, има национални приоритети, които не бива да са разделител между леви и десни. „БСП има задача да се консолидира и да покаже, че е обединена. След това да подаде ръка на всички в лявото пространство за една обединена левица“, заключи Красимир Янков.