ДоброЖънци с поредна инициатива за по-чист Добрич

Продължава инициативата на еко селище ДоброЖънци "Да се захванем заедно да почистим Добрич". Тя е вдъхновена от желанието на доброволците да започнат да облагородяват града, заедно с гражданите.

ДоброЖънци с поредна инициатива за по-чист Добрич

Второто място, което ще бъде почистено с общите усилия на ДоброЖънци и жителите на Добрич, е входът на града от к.к. „Албена”. Това съобщи за Добрич Онлайн Надежда Пампорова, която е един от основателите на сдружението. 


„Ние сме ДоброЖънци и хората ни познават като група съмишленици с интересни идеи, изцяло свързани с обществото, природата и всичко полезно за хората, с които живеем”, сподели тя.

Идеята за кампаниите по почистване е на Бояна, която вече от година и половина е част от ДоброЖънци. Тя състави своя концепция за инициативата, организира я и поведе останалите доброволци в изпълнението й. Името на кампанията  също не е случайно, защото във всички свои дейности ДоброЖънци канят жителите на града да припознаят себе си в това, което е нужно да се свърши и да се присъединят. 

Припомняме, че първото издание на „Да се захванем заедно да почистим Добрич” се състоя на 29 февруари на входа на Добрич от Балчик. Въпреки дъжда, акцията по почистването беше успешна. 

Утре, на 30 май, ще се проведе втора инициатива по почистване на Добрич, тя ще е на входа на града от к.к. „Албена”, сборният пункт е паркинга на магазин Бриколаж в 10:30 часа. 

„Включете се в тази гражданска инициатива, за да запазим нашия град чист и зелен”, призовават от „ДоброЖънци”.