Започна ремонт на три паркинга, обслужващи общо осем жилищни блока в град Тервел

Започна ремонт на три паркинга, обслужващи общо осем жилищни блока в град Тервел
Продължава изпълнението на капиталовата програма на община Тервел, съобщават от местната администрация.


През месец май бяха асфалтирани улица „Девета“ в с.Божан и участък от улица „Първа“ в с.Градница.Основно ремонтирани и преасфалтирани са общо 3 400 кв. м. пътна настилка на двете улици. Средствата са осигурени от държавния бюджет.


Започна и ремонтът на трите паркинга , които обслужват общо осем жилищни блока в град Тервел. За блок 5 в кв. “Изгрев“ вече се полага първия пласт асфалт. Със съдействие от местното дружество по водоснабдяване, след като започнаха изкопните работи по основата, моментът бе използван, за да бъде подменено и старо сградно водопроводно отклонение на сградата. Ангажимент на живущите в трите входа на блока ще бъде да оформят бетоновите подходи към входовете на сградата. Площта на паркинга на бл. 5 е 560 кв.м.


Работи се и по паркинга в центъра на града. Той обслужва гаражите и подходите към търговските обекти на четири жилищни блока, разположени на площад „Стария дъб“ (административен адрес на ул.‘Хан Аспарух“). Площта на този паркинг е 1 118 кв.м.


Най-съществен проблем се оказва третият паркинг, включен в обществената поръчка – този, между ул.“Александър Стамболийски“ и двора на общинския музей.Този паркинг е с площ 862 кв.м. и също обслужва гаражи и подходи към търговски обекти за три жилищни блока с административен адрес на ул.“Хан Аспарух“.За този обект, преди да се изпълни основният ремонт на асфалтовата настилка, трябва да се реши проблема с канализацията пред единия от блоковете. Тя е стара, ремонтирана неуспешно преди години и пропаднала. Общината трябва да осигури допълнителни средства, за да реши този проблем, преди да продължи с асфалтирането. По тази причина този паркинг ще бъде изпълнен последен. Средствата за ремонта на асфалтовата настилка на трите паркинга са осигурени с постановление на Министерски съвет.


Междувременно, беше направен текущ ремонт на пътя Безмер-Гуслар. Село Гуслар, през последните години стана предпочитано за животновъдите и сега в него работят три кравеферми от по 80-100 животни. В селото вече има и единадесет деца, които пътуват до училището и детската градина в с.Безмер. Няколко пчелари също са избрали с.Гуслар, за да разположат там пчелините си. По тази причина, както и поради това, че пътят Безмер-Гуслар бе единственият пътен участък в общината, който беше в изключително тежко състояние, беше възложено изкърпването на едното платно на пътя, което, към този момент, е достатъчно за осигуряване на проходимост на пътя за транспортни средства до селото – крайна точка за землището на Община Тервел.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+