Вандали изпочупиха пейките и масичките в двора на Детска градина №32 “Зорница”

Детска градина №32 “Зорница” осъмна с изпочупени пейки и масички. Дворното пространство на детското заведение е пълно с бутилки от бира, енергийни напитки и всякакви отпадъци, съобщават от Община град Добрич.

Вандали изпочупиха пейките и масичките в двора на Детска градина №32 “Зорница”

„Това, което Община Добрич и общинското ръководство правим е да градим, за да могат малките добруджанчета да растат здрави, безгрижни и щастливи. Да се радват на катерушки, люлки, пясъчници, пейки, защото детството е вълшебно. Въпросите са риторични, отговорите са в самите нас. Ние няма да се откажем! Ще продължим да ремонтираме и облагородяваме, да създаваме и да уважаваме правото на всеки, да се чувства ценен и обичан. Останалото обаче зависи от добричлии, от всички наши съграждани, които със своя личен пример и отговорност възпитават децата си да бъдат добри стопани. От всички родители, които познават смисъла да уважаваш труда и усилията на другите”, написаха от местната администрация в официалната си фейсбук страница. 


Община Добрич припомня, че мащабните ремонти в ДГ „Зорница“ се извършват по проект “Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“. Ремонтът не само ще промени облика на детското заведение, но ще го превърне в уютен и топъл дом.