Генерал Тошево отбеляза Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

Денят на Христо Ботев и загиналите за свободата на България са отбелязали и в Генерал Тошево, съобщават от местната администрация.

Генерал Тошево отбеляза Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

Пред паметника в парка „Бойна слава“ се е провело традиционното поклонение пред паметта на жертвите. В знак на признателност са били поднесени венци и цветя от служители на общинска администрация, образователни и културни институции, политически партии и признателни граждани. 


Точно в 12:00 часа в продължение на 2 минути сирените са огласили града в знак на всенародното преклонение към делото на Христо Ботев. 


„На 2 юни свеждаме глава, коленичим и почитаме онези, които не са между нас, но са останали в нашата памет и нашите сърца. Това са хилядите знайни и незнайни воини, патриоти и родолюбци, които със своя подвиг са се вградили в темелите на България. Защото без техния героизъм и саможертва нас нямаше да ни има днес. Защото съзнаваме, че най-голямото богатство на България са отрупаните с цветя на признателност паметници и паметни плочи“, посочват още от пресцентъра  на Община Генерал Тошево.