2000 боеприпаса, пистолети и пълнители са открити в престъпна група в Добрич

2000 боеприпаса, пистолети и пълнители са открити в престъпна група в Добрич
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел държане и разпространение на незаконни огнестрелни оръжия на територията на България

Двама от участниците в групата са задържани вчера в Добрич при специализирана полицейска операция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура и със съдействието на Дирекцията „Жандармерия“ в МВР. Те са били задържани в момент на продажба на 12 оръжия - пистолети и картечни пистолети. Третото лице, за което има доказателства, че е част от престъпната група, е извън страната. Спрямо него ще бъде изготвена Европейска заповед за арест.


Голямо количество оръжие е задържано в Добрич


В хода на действията по разследването в Добрич са претърсили 8 адреса.


Там е било намерено и иззето голямо количество огнестрелни оръжия – над 20 пистолета със заличени фабрични номера, 50 пълнителя и 2000 боеприпаса за тях, картечни пистолети, автомати, заглушители, както и множество части и механизми за различни оръжия. Иззети са 4500 лева и 400 евро, за които има данни, че са придобити от престъпна дейност.


Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2019 г. И тримата обвинени са осъждани за тежки умишлени престъпления.


На двамата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За всеки от тях Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+