Мащабни строителни дейности по проектите за повишаване на енергийната ефективност започнаха в Генерал Тошево

Направена е била първа копка пред сградата на Дирекцията „Социално подпомагане“ в града

Мащабни строителни дейности по проектите за повишаване на енергийната ефективност започнаха в Генерал Тошево

От средата на месец май, с падане на извънредното положение в страната заради пандемията от COVID – 19, в Генерал Тошево са започнали мащабни строителни дейности по проектите за повишаване на енергийната ефективност в обществени и жилищни сгради, информират от местната администрация. 


На 18 май са направили първа копка пред сградата на Дирекцията „Социално подпомагане“ в града. Веднага след това работа е започнала и върху други пет обекта -  многфамилните жилищни сгради на ул. „Трети март“ №6, №10 и №38, ул. „Васил Априлов“ №2 и №4.

Енергоефективните мерки, предвидени за изпълнение по жилищните блокове, са започнали с полагане на хидроизолация на покривите и топлоизолация на стените. Хубавото време е позволило на строителните фирми да напреднат бързо, като на някои от обектите вече е изцяло подменена и дограмата в апартаментите и общите части. Дейностите продължават с ремонт и подмяна на електрическата инсталация в общите части на сградите, поставяне на енергоспестяващо осветление в общите части и съпътстващи строителни и монтажни работи, свързани с изпълнението на мерките за енергийна ефективност.

Ремонтните дейности целят по-малко енергопотребление в жилищните и обществените сгради, икономия на разходите за отопление през зимния сезон, повишаване стойността на имотите, обновяване екстериора и интериора на сградите, както и удължаване на живота им като конструкции.