Смъртноболен се взриви по своя воля, спрели му морфина

56-годишен мъж от сливенското село Новачево, който е страдал от тежка заболяване в последен стадий, вероятно рак, захапа по своя воля капсул-детонатори и се взриви, за да се избави от мъките на тоя свят. Причината обреченият да прибегне до отчайващия ход било спирането на болкоуспокояващите му.

Смъртноболен се взриви по своя воля, спрели му морфина

Бивш миньор на 56 г. предпочете смъртта пред ужасяващата болка. В отчаянието си тежко болният захапа два капсул-детонатора в устата и се самовзриви, след като му спрели морфина.

 

Сигналът за трагедията е бил получен вчера около 15 часа, съобщиха от МВР-Сливен.

 

Мъжът е бил в последен стадий на тежка болест, най-вероятно рак, и е изпитвал адски болки без морфина.

Той е бил открит мъртъв от съпругата си в двора на семейната къща в сливенското с. Новачево.

По време на огледа криминалистите са открили и предсмъртно писмо, в което самоубиецът обяснява защо е избрал този изход пред непоносимите болки.

Образувано е досъдебно производство по случая, казаха от сливенската полиция.

Това всъщност е акт на личен избор и доброволна евтаназия, която обаче парламентът отхвърли като възможност обречените да спестят мъките си - на себе си и на близките си. Това стана в началото на септември, когато депутатите отхвърлиха законопроекта за евтаназията, внесен от червения юрист Любен Корнезов.

 

Проектът предвиждаше прилагането на евтаназия да бъде разрешено при изрична молба на болния или на неговите близки, като всяка молба да бъде разглеждана от петчленна комисия на Върховния съд.