Четирима са кандидатите за осигуряване на водноспасителна дейност на неохраняеми плажове в област Добрич

Крайният срок за подаване на оферти е изтекъл на 4 юни

Четирима са кандидатите за осигуряване на водноспасителна дейност на неохраняеми плажове в област Добрич

Четирима са кандидатите, подали оферти за осигуряване на водноспасителна дейност на неохраняеми плажове в област Добрич за 2020 г. Това съобщават от пресцентъра на Областната администрация като се позовават на информация от комисия, назначена със заповед на областния управител. Днес в присъствието на представители на двама от кандидатите, са отворили документите, подадени в срока. 



След извършване на проверка на документите, подадени от участниците в процедурата ще бъдат отворени ценовите оферти и ще бъде избран изпълнител. Кандидати за осигуряване на водноспасителна дейност са Българския Червен кръст в Добрич, „БЖСС св. Никола“ ЕООД – гр. Варна, „ПАММАР 95.84“ ЕООД – с. Равда, община Несебър и „Интернешанъл Уотър Рескю“ ЕООД – гр. Бургас.

Областният управител Красимир Кирилов, като възложител по смисъла на Закона за обществените поръчки, публикува решение за откриване на процедура чрез публично състезание, за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Организиране и извършване на водноспасителна дейност през 2020 г. на територията на неохраняемите морски плажове в област Добрич - „Космос“, “Крапец-север“ (без част 3), „Шабла“, „Добруджа-север 1“, „Добруджа-север 2“, „Болата“ и „Фиш-Фиш нов““. 

Посочените плажове са определени със заповед на министъра на туризма Ангелкова. Водноспасителната дейност следва да се извърши съгласно утвърдената от Министерството на туризма програма за организация на водноспасителната дейност за летен сезон 2020 г., която включва осигуряването на 9 броя стационарни спасителни поста на посочените морски плажове в област Добрич, с минимум по 2 (двама) спасители на всеки пост, с работно време от 08:00 до 18:00 ч. всеки ден. Прогнозната стойност на поръчката е 91 666,67 лева, без ДДС, за срок на изпълнение – 60 календарни дни, считано от подписването на договор, но не по-късно от 15.09.2020 г.