Мая Манолова в Добрич: Не съм получавала финансиране от Васил Божков

Манолова заяви, че ще участва в парламентарните избори и ще ревизира бюджета на цялата държава

Мая Манолова в Добрич: Не съм получавала финансиране от Васил Божков

“Не съм получавала финансиране от Васил Божков. Категорично не съм финансирана в рамките на кампанията и преди нея, а премиерът Борисов ми направи щедри предложения, лично през други бизнесмени, включително с настояването да не участвам в кампанията в София. Отказах категорично”. Това заяви Мая Манолова в отговор на журналистически въпрос по време на посещението си в Добрич.


По думите на Манолова залогът е бил евентуална ревизия на 1,7-милиардния бюджет на София. 

“Аз казах, че ще направя ревизия и ще извадя на светло всичките процедури,поръчки, приятелски кръгове”, каза бившият омбудсман.

Тя посочи, че ще участва в парламентарните избори и ще ревизира бюджета на цялата държава.

“Сега залогът е по-голям. Става дума за 120 милиарда лева бюджет на държавата. Когато обявихме, че ще участваме в изборите на 23 май обявихме, че ще има ревизия. Залогът наистина е огромен, защото това означава ревизия на цялото 10-годишно управление на Бойко Борисов”, категорична беше Манолова.

По думите й премиерът ще направи всичко възможно да я откаже от участие в парламентарните избори. 

Днес Мая Манолова заяви във видеообръщение, че кръгове, близки до премиера Бойко Борисов, са предлагали „всичко“ на Мая Манолова, за да не участва на местните избори, като „най-щедрото предложение“ дошло от министър-председател. Клипът беше публикуван, след като Васил Божков обяви, че тя е искала „поддръжка“.