Красиво място за пикник създадоха в Тервел

То носи името „Али Баба“ и е резултат от „карантинна занимавка“, съобщиха от пресцентъра на местната администрация

Красиво място за пикник създадоха в Тервел

Ограниченията по време на извънредното положение наложиха търсене на гъвкав модел за осигуряване на работа на хора, чиито ангажименти са свързани с образованието, социалните и комуналните услуги . Резултат от този модел на работа е била задача, която с много труд, въображение и желание са изпълнили общинските служители Явор Нейков, Иван Луков и работникът по проект „Социална интеграция на уязвими групи в Община Тервел“ Асен Антонов от с. Каблешково. Те са приели присърце идеята да направят от една празна поляна в гората, около градския парк,  красиво място за пикник и забавления на открито. С малко средства са осигурили материали за работа, извършена е била и предварителната им подготовка. 




“Окончателният вид на съоръженията надхвърли очакванията, защото „майсторите“ бяха вложили  във  всеки  модел  много подобрения – плод на собствено виждане и желания да се създаде нещо хубаво”, посочват от пресцентъра на Община Тервел. 


Тийнейджърите в Тервел наричат мястото „Али Баба“. То се намира в периферията на алеите на градския парк и досега е било естествена  поляна между големите дървета. Дори и в натуралния си вид поляната е привличала хора от града като място за пикник на открито. Сега желаещите да почиват сред природата могат да ползват три масивни дървени маси с пейки, каменно огнище  и три съоръжения за игра на деца, изработени от природни материали и стари автомобилни гуми.

Еднократно всяка седмица, след 20 часа вечерта, поляната ще се обработва с препарат срещу кърлежи, комари и бълхи. Първата обработка вече е направена.