Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 8 до 12 юни

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Президентът Румен Радев посети Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево и се преклони пред паметта и подвига на двамата летци, които през 1986 година, при учебен полет, жертват живота си, за да спасят жителите града. 



Млада жена от Каварна се нуждае от средства за лечение.

Двама мъже, единият от които на 60 години, дадоха положителни проби за коронавирус.

"МБАЛ-Добрич" АД обяви, че търси назначи лекари – специалисти, които да работят в отделението по „Инфекциозни болести" към добричката болница. 

Изградиха физкултурно-музикален салон към детската градина в Крушари.

Община Каварна предаде 550 килограма пластмасови капачки на благотворителната кампанията “Аз вярвам и помагам” във Варна. 

Две първи места спечелиха таланти от Младежкия център в Добрич на VII Национален конкурс с международно участие "България в картини и слово 2020" – Търговище.    

Футболистите на „Добруджа“ се събраха за първа тренировка от лятната подготовка за първенството на Втора лига. Мачовете стартират с осем нови футболисти

Започна изграждането на нова детска площадка в Добрич.

Младоженци сключиха брак в Добрич в традиционни български носии.

Със съдействието на председателя на Общинския съвет - Мая Димитрова, Фондация „Мечта за дете” организира благотворителна вечеря, на която ще се събират средства за сбъдването на мечтата на младо семейство от Добрич да си има своя рожба. 

Дейността на Инфекциозното отделение в болницата в Добрич е временно преустановена, след като единственият инфекционист и завеждащ отделението подаде заявлението си за напускане. 

Спиращата дъха атракция „Зип Лайн” край Каварна започна своята дейност на 10 юни и вече посреща любителите на предизвикателства.

31 кутии за дарения поставиха в Каварна, Българево и Шабла за болната от рак Нели Маринова 

Пчелари се събраха среща в центъра на Добрич, за да изразят недоволството си от нерегламентираното пръскане, непосилните за тях такси за доказване на натравяне на пчелите и ниските субсидии.  

Президентът с висока оценка за съвместните бойни стрелби "Шабла 2020"