Красимир Янков: Местни ръководства на БСП казват, че не са получили парите си от субсидията, а това са над 30 млн. лв.

Според финансовия отчет, БСП дължи 5 300 000 лева, а не както твърди Корнелия Нинова, че са 300 000

Красимир Янков: Местни ръководства на БСП казват, че не са получили парите си от субсидията, а това са над 30 млн. лв.

На предстоящите преки избори за ръководство на БСП, членовете на партията ще покажат дали искат да сме алтернатива на управлението на ГЕРБ, или да се задържи статуквото.“   Това каза по ТВ „Европа“ народният представител от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков. Според него по-голямото ръководство на партията, какъвто е Националният съвет на БСП, е показал на последното си заседание загриженост за състоянието в което се намира в момента левицата. Той уточни, че решенията на партията отново ще се обсъждат първо на пленум и едва тогава ще бъдат представяни пред обществото.


Янков припомни, че на пленума не беше приет отчетът на Корнелия Нинова за политическото състояние в страната, както и предложението й за всенародна подписка с която да се сваля правителството. По думите му, такава приляга повече на извънпарламентарна партия, а ще е грешка да бъдат изкарани депутатите от парламента, за да я организират в страната.

Ще опровергая Корнелия Нинова, която заяви ден след пленума, че партията дължи само 300 000 лева. Във финансовия отчет, под който тя се е подписала пише, че БСП дължи 5 300 000 лева“, каза Красимир Янков. На въпрос, дали левицата ще иска финансова ревизия, народният представител каза, че е било направено предложение на пленума да се гласува такава, която да е съставена от представители от Националния съвет и Контролната комисия. Точно преди да бъде одобрено предложението, представителите на тясното ръководство, в лицето на Изпълнителното бюро, са напуснали залата, за да падне кворума. „Корнелия Нинова не насрочи близка дата за ново заседание на пленума, но има други механизми той да се свика“, категоричен беше той.

Красимир Янков сподели и за още един сериозен проблем, че много местни ръководства на БСП в страната не са получили парите си от държавната субсидия. „Тези средствата са, за да помогнат за провеждане на политическа дейност. По информация на бивши председатели на партията недадените пари са от субсидия над 30 милиона лева.

Народният представител заяви още, че ръководството на БСП умишлено налага мантрата, че всеки който иска финансова ревизия на партията, или изкаже различно от мнение от това на Нинова е враг, или е в договорки с ГЕРБ. Той припомни, че бившият председател Михаил Миков, също отказа коалиция с партията на Борисов, но днес хората от обкръжението на Корнелия Нинова го обвиняват в колаборация с управляващите.