Живко Христов от СУ „П. Р. Славейков“ е с пълна шестица на матурата по английски език

Живко Христов от чуждоезиковата паралелка в СУ „П. Р. Славейков е с пълна шестица на матурата по английски език.

Живко Христов  от СУ „П. Р. Славейков“ е с пълна шестица на матурата по английски език

Въпреки нестандартната учебна година за абитуриентите, успехът на Живко е поредното доказателство за високото ниво на чуждоезиковото обучение в учебното заведение, посочват от училището.


„Младеж с разностранни таланти и интереси, един от прекрасните млади хора на различния випуск 2020. Скромен, тих, с голямо сърце и винаги готов да помогне на приятелите си - невероятен млад човек! Живко учи в СУ „Петко Рачов Славейков“ 12 години – тоест, той е славейковец от първи клас. И избра да остане славейковец до края. Всички, които го познават, ще кажат, че той притежава дарба и вроден усет към английския език. Макар че никога не е посещавал англоговоряща страна, той умее да се изразява спонтанно, много свободно и точно, използвайки ефикасно и гъвкаво теоретичната си подготовка. Говори и пише на английски съвсем непринудено, уверено и без притеснения, осланяйки се на богат речников запас. Това е момчето, което не само говори, но и мисли, мечтае, планира бъдещето си на езика на Шекспир. Отличната му оценка не е изненада за никого. Като повечето деца за първи път чува английски език, когато гледа анимационни филми в детството. Днес фокусът е изместен - документални филми, статии и новини. През годините неведнъж се убеждава, че езикът отваря врати, позволява да се използва информация в оригинал, ето защо интересът и мотивацията му да получи качествено образование са големи. Уменията си доразвива с участия в олимпиади, Лингвистично Кенгуру и много работа в часовете. Преди година, в рамките на проект „SUDEGO: Целите за устойчиво развитие на ООН“, финансиран от програма „Еразъм+“ на ЕК, именно Живко бе ученикът, впечатлил гостите ни от Финландия, Северна Ирландия, Испания с перфектния си английски език при презентирането на това, как се изгражда позитивно отношение към природата чрез екологично възпитание. И както обикновено се случва - зад всеки отличен ученик стои един добър преподавател. За г-жа Елка Митева отличната оценка е напълно заслужена и високият резултат не е въпрос на късмет, а безспорно доказателство, че и най-високите върхове са превземаеми, ако вярваш в себе си и своите знания и умения!“, написаха за зрелостника от СУ „П. Р. Славейков. 

Намеренията на Живко са да се занимава с програмиране в Софийския университет и в тази връзка високото ниво на владеене на английски език е важно за бъдещото му развитие.