В пореден лагер на националите се включи каратеката Пеньо Пенев

Представителите на СК „Самурай“ се готвят за участие на турнир в Каварна

В пореден лагер на националите се включи каратеката Пеньо Пенев

Най-успешният състезател на добричкия клуб по карате „Самурай“ през последните години – Пеньо Пенев се включи в пореден лагер на националния отбор. От 15 до 25 юни каратеките ще водят занимания в Национална спортна база „Спорт палас“ край Варна, където се съблюдават всички необходими противоепидемиологични изисквания свързани с коронавируса. Надеждите са, че най-изявените състезатели от страната ще се подготвят на ниво, за да могат след септември да премерят сили в няколко международни изпитания. До тогава е предвидено „трикольорите“ периодично да се събират за подобна съвместна базова подготовка.



Председателят и старши треньор в СК „Самурай“ сенсей Димитър Христов информира, че пандемията от коронавирус е нарушила предварителните планове за изява на състезателите от клуба. Въпреки че голяма част от момичетата и момчетата не са спирали да тренират през периода на извънредно положение, особено по-малките, горят от желание да излязат на татамито. След като календарът за състезания на БНФК неколкократно бе коригиран, очакванията са че през юли ще имаме възможността да се включим в първи турнир. Касае се за надпревара в град Каварна, насрочена за 25 юли.

Според изискванията за дистанция и съобразно капацитета на залата в крайморския град, съоръжението може да приеме най-много до 150 състезатели. Това налага домакините на традиционния турнир да канят определени клубове и състезатели. Ние имаме подобна покана и ще участваме, като съставът на отбора тепърва ще се уточнява. Няма да пропуснем и националния лагер комплекс „Аква лайф“ в Кранево, на който сме съорганизатори и тази година ще е в периода 23-30 август. Неизвестните тук са свързани с броя на гостите от чужбина, предвид динамичната ситуация в Европа и света. Всички тези изяви се явяват етап от подготовката ни за държавното първенство за всички възрасти. То бе преместено от април за 12-13 септември, а негов домакин е София, очерта накратко плановете за лятото клубният шеф на „самураите“.