Отрицателни са пробите за коронавирус на футболистите

Юношеските формации до 15 и до 17 години ще играят една след друга в Елитните групи

Отрицателни са пробите за коронавирус на футболистите

Резултатите от направените лабораторни изследвания за Сovid-19 на футболистите на „Добруджа“, хората от спортно-техническия щаб и облужващия персонал на стадион „Дружба“ са отрицателни и няма поводи за притеснения. За това информира главният мениджър и старши треньор в добричкия клуб Светослав Петров. Стремим се да спазваме всички предписания на здравните власти за физическа дистанция и хигиенни изисквания, което не се отразява съществено върху качеството на тренировъчния процес на мъжкия представителен тим. Заедно с доктора на отбора сме в готовност да реагираме своевременно ако даден състезател или човек от щаба има оплаквания или съмнения за симптоми на коронавирус. В началото на седмицата футболистите преминаха функционални изследвания във Варна, които ще ни дадат картина за моментното физическо състояние на всеки един, сподели селекционерът на „жълто-зелените“.



Св. Петров направи разяснения и по отношение участието на юношеските формации на клуба до 15 и до 17 години в Елитните групи на страната, които през идната спортно-състезателна година са разделени по географски принцип – Изток и Запад. Младите добричките таланти ще се изявяват в източната група, където участващите отбори са по 12 в двете възрасти. Мениджърът направи уточнението, че се е стигнало до това решение по молба на родителите на състезателите. При направените консултации от моя страна с представителите на БФС изрично подчертах, че ще участваме ако програмата за нашите състави се уеднакви. Казаното означава, че там където е възможно, а това в голям процент е осъществимо, при гостуванията тимовете ще пътуват заедно и ще провеждат мачовете си един след друг. От футболната централа дадоха зелена светлина към пристъпване към подобен ход. Положителното е, че се способства за значително облекчаване разходите на клубовете и този принцип за провеждане на първенствата бе възприет от останалите колеги, разкри клубният ръководител. Треньори на добричките гарнитури са Венцислав Желев и Димитър Недялков.

Състав на групата при U-15: Добруджа /Дч/, Ботев /Пд/, Локомотив /Пд/, УФК Асти /Хс/, Берое /СЗ/, Лудогорец /Рз/, Черно море /Вн/, Спартак /Вн/, Черноморец /Бс/, Нефтохимик /Бс/, Дунав /Рс/, Сините камъни /Сл/; U-17: Добруджа /Дч/, Ботев /Пд/, Локомотив /Пд/, Спартак /Пд/, Сокол /Марково/, Арда /Кж/, Берое /СЗ/, Лудогорец /Рз/, Дунав /Рс/, Черно море /Вн/, Спартак /Вн/ и Черноморец /Бс/.