Ефективно наказание и глоба от 20 000 лева получи подсъдим, държал и разпространявал наркотици

Ефективно наказание и глоба от 20 000 лева получи подсъдим, държал и разпространявал наркотици
Ефективно наказание лишаване от свобода за срок от 2 години и 6 месеца ще търпи 41-годишен мъж от Добрич, който се призна за виновен по повдигнатите му обвинения за държане с цел разпространение и разпространение на наркотици.

Наложена му е и глоба в размер на 20 000 лева. До наказанието се стигна, след като Окръжният съд в Добрич одобри споразумението, постигнато между прокуратурата, обвиняемия и неговия защитник.


По силата на сключеното споразумение страните приемат за безспорно установено, че на 22 октомври 2019г., в Добрич, при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, без надлежно разрешително, подсъдимият Д.К. е държал с цел разпространение три вида високорискови наркотични вещества - марихуана, хероин и метамфетамин, на обща стойност 112. 67 лева.


Подсъдимият признава, че на същата дата е разпространил наркотично вещество, като продал 0.151 грама метамфетамин на купувач от Добрич.


Мъжът, който има 7 предишни осъждания, декларира пред съда, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите параметри и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.


Одобреното от Окръжния съд споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+