Красимир Янков: На предстоящия вот на недоверие ще покажем потенциала на парламентарната ни група и експертите ни

Красимир Янков: На предстоящия вот на недоверие ще покажем потенциала на парламентарната ни група и експертите ни
В БСП е нужна промяна, след като доверието в партията ни е паднало до 10%..

За да стигне до този резултат, значи толкова може Корнелия Нинова и ръководството й. БСП се води към пропаст и трябва нов път за бъдещето на партията и на България“. Това каза по ТВ „Бг он еър“ народният представител от левицата Красимир Янков. Той добави, че партията е раздирана от скандали и крамоли, като отговорност за това носи ръководителят. Народният представител припомни, че всички предложения на Нинова са били отхвърлени от Националния съвет и изрази учудване от твърденията й, че вътрешната опозиция била против прекия избор за партийно ръководство. Той поясни, че притесненията са, дали вотът ще е прозрачен и честен.


 


Според Красимир Янков през последните 11 месеца, ръководството на БСП се занимава само с вътрешните избори. По думите му в партията липсва и идеологически разговор. Заради това, той и група социалисти организирали дискусия на която е била приета „Платформа за демократичен социализъм“, в която е разписана идея за бъдещето и пътя на партията. Подобен документ до този момент не е представен от ръководството на БСП, както и от другите кандидати за председател на левицата.


„Моята претенция не е към личността на Корнелия Нинова, а към политиката, която се прави в БСП. Тя трябва да се предлага и обсъжда с експертите ни, които в момента са пренебрегнати, а дискусията е замразена“, каза Янков. На въпрос, дали БСП се държи като лява партия, народният представител обясни, че за съжаление днес ГЕРБ предлагат леви политики. „БСП може да управлява, и това предстои да го докажем, след вътрешните избори“, отсече той.


  


Красимир Янков се обърна от ефира към Корнелия Нинова и я призова да предостави факти, с които да докаже обвинението си, че вътрешнопартийната опозиция е в колаборация с партията на Бойко Борисов. „ГЕРБ е наш опонент. Ние имаме за задача да посочим недъзите на управлението и да предложим алтернативи леви политики“, категоричен беше той.


 


„Националният съвет гласува мое предложение за вот на недоверие към правителството по темата „Корупция“, каза Красимир Янков и допълни, че ръководи група, която трябва да организира работата и мотивите за вота. „Ще покажем възможностите, които има БСП в парламентарната група и експертите й“, заключи той.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+