Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 15 до 19 юни

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Гостилница "Стария Добрич" посреща с традиционна българска кухня в приятна обстановка под сянката на дърветата.



Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич спечели проект по ЕРАЗЪМ +. 20 възпитаници на гимназията ще имат възможност три седмици да получат практически знания и умения в Zeiler Gemüseproduktion GmbH, Мюнхендорф.

Предложение на кмета на община Каварна: 100 лева на година за всеки, осиновил безстопанствено куче. Във връзка с постоянните проблеми с безстопанствените кучета на територията на крайморската община, кметът Елена Балтаджиева ще внесе докладна за вземане на мерки на предстоящата сесия на Общински съвет-Каварна през месец юни.

На редовно отчетно изборно събрание на местната организация на ПП “Да България” в Добрич e избран нов председател - Явор Димитров, млад и образован човек, IT специалист.

Д-р Артур Полшиков от Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич е бил задържан днес сутринта от ГДБОП. По непотвърдена информация на компютъра в дома му са открити файлове с детско порно. 

Правителството прие решение за изменение на „Програма за гарантиране на безлихвени кредити в защита на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19“.

Жители на с. Сливенци излязоха на протест в подкрепа на бившият кметски наместник Рубиян Назиф Исмаил, който беше освободен на 15 юни. Гражданите  са доволни от досегашното управление и не желаят бившият вече кметският наместник да бъде сменен. Те не са съгласни с избора на новия такъв, който е назначен от кмета на Община Добричка Соня Георгиева. 

За любителите на сладки, но и полезни изкушения на Фермерския пазар в „Стария Добрич” предлагат веган шоколадова и Виенска кето торта, направени без захар, но с много любов.

Сигнал за мъртва риба в микроязовира край село Жегларци предизвика проверката на компетентните институции на 14 юни. От взети проби за изследване е било установено, че става дума за натравяне с токсично вещество.

Водата в районите на Добрич, захранвани от помпена станция „Приморци”, е негодна за питейно-битови цели.

Млад мъж дари книги за потребителите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания от Добрич. Дарителят пожела да запази анонимност.

Мариян Жечев: Законът за устройството на Черноморското крайбрежие ни устройва, особено с влизане в сила на наредбата