Митрополит Йоан освети новия параклис в село Калина

Митрополит Йоан освети новия параклис в село Калина
Варненският и Великопреславски митрополит Йоан освети храм „Св. Св. Константин и Елена“ в село Калина, община Генерал Тошево.

В съслужение с Архиерея бяха свещеник Петър Димитров, председател на църковното настоятелство при параклиса и митрополитският дякон Любомир Георгиев. Множество жители взеха молитвено участие в празничния ден. Сред официалните лица, които присъстваха на богослужението бяха Валентин Димитров, кмет на Община Генерал Тошево, заместник-кметът Румен Мунтянов, както и Деян Иванов, кметски наместник на село Калина.


Кметът на Община Генерал Тошево поздрави всички с празничния ден. Той подари три книги на митрополит Йоан, посветени на 3 годишнини, които се навършват през годината – 60 години от обявяването на град Генерал Тошево за град, 80 години от Крайовската спогодба и 140 години от рождението на Йордан Йовков, учителствал в общината в продължение на години. Той подари и икона за храма с лика на Божията Майка с благопожелание Света Богородица да закриля селото. От своя страна председателят на храма изрази своята благодарност на всички за доброто дело, постигнато с общите усилия на мнозина и прикани присъстващите да си вземат за благословение от приготвения благодарствен дар.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+