Витомир Новачев от СУ „Петко Рачов Славейков“ е номиниран за наградата „Енчо Керязов“

Витомир Новачев, ученик в бъдещия 7 а клас на СУ „Петко Рачов Славейков“, е номиниран за деветите годишни награди на фондация „Енчо Керязов“, в категория „Спорт“. Предложението е изпратено от класния му ръководител, г-жа Соня Радева.

Витомир Новачев от СУ „Петко Рачов Славейков“ е номиниран за наградата „Енчо Керязов“

В представянето на Вито се казва следното: „Той е от град Добрич. Ученик е в СУ „П. Р. Славейков“, в 6 клас. Определят го като една от младите надежди в плуването. През 2019 г. Витомир печели златни медали на 200 м кроул, 100 м гръб и 50 м гръб на Международния турнир “Русалка” Стара Загора; има бронзов медал в дисциплината 50 м гръб и златен медал в отборното класиране на Държавното лично отборно първенство по плуване в Бургас за деца 11-12 години.



За себе си талантливият Славейковец казва: „Обичам да се състезавам във всичко, с което се захвана. От много малък любимият ми спорт е плуването и всичко свързано с вода много ме привлича. Искам да стана национален състезател по плуване и да се състезавам за моята родина България.

В свободното си време обичам да карам колело на Скейт парк или планинско колоездене на специални трасета. През ваканциите карам сноуборд, ски и се забавлявам с приятели на море. Посещавам школа по чужди езици и участвам в училищния отбор по хандбал.

Според мен, ще е много хубаво през следващите години у нас да се построят нови басейни. Харесва ми, че с нашия треньор г-н Веселин Нейков, пътуваме на състезания по плуване в България и в чужбина, защото всеки път се запознавам с нови интересни места и хора. Искам да му благодаря лично за всеки урок и за цялата подкрепа, която ми дава, че винаги вярва в нас и ни прави шампиони.

Пожелавам на всички деца да спортуват активно, защото спортът е здраве. Дисциплината е много важна, защото ни учи на труд и постоянство и ще можем да се справяме по-лесно в живота“.

Тримата победители на фондация „Енчо Керязов“ в категориите "Спорт", "Образование" и "Изкуство", ще бъдат излъчени на 4 юли, по време на деветите годишни награди "Нощ на звездите". Грандиозното събитие ще се проведе в Пловдив.