Кампания, посветена на Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, се провежда в Добрич

Община град Добрич, Превантивно-информационен център по наркотични вещества и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни провеждат кампания по повод 26 юни - Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици.

Кампания, посветена на Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, се провежда в Добрич

Началото на кампанията е поставено на 22-ри юни с онлайн приключенска терапия, проведена от ПИЦ по ПН-София, по покана на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център заедно с ученици - доброволци от Добрич. Участниците се запознаха с филма на Мартин Стефанов за един от най-популярните природни паркове във Финландия - Пюха Луосто, проучиха почитта на финландците към природата и уважението към личността, обсъдиха какви са правилата в Далечния Север и трудно ли е да се спазват.


Кулминацията на кампанията ще бъде на 26-ти юни от 10.00 часа в Лапидариума, когато ще бъдат обявени резултатите от конкурса за есе „Доза доброта“. В него се включиха 36 участници от цялата страна, а авторите на най-добрите творби ще получат материални награди.

От 13:30 часа МКБППМН ще проведе дискусия на тема: „Не на дрогата“ с децата от ЦНСТДБУ-1, 2, 3 и волейболен турнир под надслов „Спорта срещу дрогата“. Спортното мероприятие ще се проведе в двора на социалните услуги, като целта е да се даде алтернатива за правилното психическо и физическо развитие на подрастващите.