Абитуриентите на ПМГ „Иван Вазов” прекрачиха училищния праг за последен път

Дванадесетокласниците от Природо математическата гимназия в Добрич се събраха заедно за последен път в двора на любимото училище, за да получат своите дипломи за средно образование.

Абитуриентите на ПМГ „Иван Вазов” прекрачиха училищния праг за последен път

Зрелостниците, които завършват в ПМГ „Иван Вазов” тази година са 50 в три профила – информатика, информационни технологии  и биология. Учениците са се представили отлично на зрелостните изпити и по думите на директора на учебното заведение Галин Канев ги очаква светло бъдеще. Средният успех от матурите на възпитаниците на гимназията е 5,20. Първенци на випуска са Елица Бояджиева и Жасмина Николова.  



Церемонията по връчване на дипломите започна с предаване на знамената в двора на училището. 


„Само преди 5 години пристъпихте прага на нашата гимназия, днес пораснали и самоуверени тръгвате в различни посоки. Успяхме ли да ви направим по-мъдри и добри, да ви научим на труд и ученолюбие ще покаже времето, но знайте, че ние вашите учители вярваме във вас”, заяви в тържественото си слово директорът на ПМГ „Иван Вазов” Галин Канев. 


Славян Славов от 12 „а” клас поздрави своите приятели и преподаватели и им благодари за времето, прекарано заедно. „Преди 5 години влязохме в гимназията като непознати, бяхме посрещнати и от такива. Дойде момента да стъпим за последно заедно в този двор, но този път като едно цяло, като едно семейство. В цялата хармония от забавления и спорове се завързаха страхотни приятелства, някои от нас срещнаха любовта, други намериха своята страст, призвание и цел”, заяви той и благодари на своите преподаватели, че са ги превърнали в добри и стойностни хора. 


Зрелостниците получиха своите дипломи, а отличните получиха и почетен знак с герба на училището. 

Добрич Онлайн пожелава на абитуриентите много успехи и попътен вятър.