Два дуета на Студио „Сарандев“ с първи награди от Национален конкурс

Дуетът Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, и дуетът Димитрина Германова и Росен Петров от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова завоюваха първи награди от XVII Национален конкурс за изпълнители на забавна песен - Пловдив.

Два дуета на Студио „Сарандев“ с първи награди от Национален конкурс

Късно снощи на фейсбук страницата на конкурса бяха публикувани резултатите за раздел „Вокални ансамбли“. При вокалните ансамбли - дуети и вокални групи конкурсът протече изцяло онлайн. Участниците по регламент представиха  два любителски видео клипа, заснети вкъщи или в репетиционнта зала, като едната от конкурсните песни задължително е българска.


Денислава и Мартин се състезаваха в първа възрастова група (до 11 години), а Димитрина и  Росен във втора (до 18 годни). 

Журито на този конкурс се състои от изтъкнати пловдивски творци - педагози, музиканти, актьори и хореографи.

Критериите за оценка по регламент са много: гласови възможности, точност при интониране, ритмичност, избор на репертоар, динамика, фразиране, дикция, интерпретация и стил, цялостно художествено въздействие.

Студио „Сарандев“ има представител и в раздел „Солисти“. При индивидуалните изпълнители вторият етап ще протече на живо. За Пловдив идната седмица ще отпътува Димитрина Германова, за да участва в надпреварата в четвърта възрастова група, която ще се състои на 3 юли. Най-големите - в четвърта възрастова група се борят за три призови места, които ще донесат на победителите едногодишни стипендии от МОН.